Titanium ringen

William Gregor ontdekte in 1791 een nog onbekend element in het mineraal ilmeniet. Vervolgens werd het in 1795 herontdekt door Martin Heinrich Klaproth. Hij ontdekte het ditmaal in rutielerts, en noemde dit titanium naar de titanen uit de Griekse mythologie. Omdat dit metaal makkelijk reageert met zuurstof en koolstof, is het moeilijk om zuiver titanium te produceren.

Titanium ringenAnton Eduard van Arkel lukte het in 1922 om zuiver metallisch titaan te bereiden (zogenaamd jodideproces of van Arkel-de Boerproces). Omdat het metaal zeer sterk, licht en erg corrosiebestendig is, en daarnaast ook nog eens bestand is tegen extreme temperatuurschommelingen, worden titaniumlegeringen veel toegepast bij de constructie van vliegtuigen en raketten. Ook  wordt titanium toegepast in de geneeskunde bij het maken van protheses, en het wordt gebruikt voor o.a. brilmonturen, golfclubs, fietsen etc. Daarnaast wordt titanium ook veel voor sieraden gebruikt. Voornamelijk omdat het sterk, anti-allergeen en goed bewerkbaar is.

Titanium ringen kopenTitanium ringen zijn tegenwoordig zeer populair, en hebben vaak een wat robuuste uitstraling. Heel verfijnde uitvoeringen zijn er natuurlijk ook, met bijvoorbeeld diamantjes, maar een extra stoere uitvoering is de titanium ring met een matte afwerking. Zoveel smaken, zoveel keuzes, zeg maar. Titanium ringen zijn ook verkrijgbaar in uitvoeringen waarin titanium met bijvoorbeeld goud wordt gecombineerd. Ook zijn titanium ringen in verhouding met gouden ringen niet duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *