Archiefvernietigen

Archiefvernietigen moet minimaal elke maand gebeuren wil je niet de hele pand begraven onder een berg papier. Een zzper kan nog wel een aantal jaar doorgaan zonder archiefvernietigen maar grotere bedrijven kunnen dit absoluut niet.

archiefEen bedrijf krijgt elke maand veel dingen op papier binnen en het print zelf ook veel dingen uit. Aan het einde van de maand is er dan ook een hoop papier. Sommige dingen moet een bedrijf verplicht 7 jaar lang bewaren en andere dingen kunnen meteen vernietigd worden. Als een bedrijf al langer dan 7 jaar bestaat is de kans ook groot dat ze elke maand een deel van de archief kunnen vernietigen.

Archiefvernietigen neemt veel tijd in beslag en daarom huren veel bedrijven een derde partij in om dit te doen. Er zijn bedrijven dat zich specialiseren in archiefvernietigen. Deze bedrijven doen dit vaak op locatie door een mobiele archief vernietig wagen op pad te sturen. Het archiefvernietigen gebeurd op locatie en de snippers worden meegenomen naar het fabriek. In het fabriek worden de snippers verder verwerkt tot andere materialen voor hergebruik. Er wordt vaak wc papier of karton van gemaakt.

Archiefvernietigen uitbesteden brengt wel wat kosten met zich mee maar dit is veel lager dan wanneer een bedrijf het zelf zou doen. Leer hier meer over archiefvernietigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *