De voordelen van daglenzen

lenzenVroeger kocht je een paar contactlenzen waar je minstens een half jaar mee moest doen. Tegenwoordig bestaan er ook lenzen die je een maand, twee weken, een week en zelfs slechts een dag draagt voordat je ze vervangt met een nieuw paar. En daar zijn veel voordelen aan verbonden. Indien jouw ogen geschikt voor het dragen van daglenzen is dit, kijkende naar de gezondheid van de ogen, zeker aan te bevelen. Waarom dit zo is lees je hieronder.

De naam zegt het al; daglenzen worden dagelijks vervangen door een nieuw paar. Een voordeel hiervan is dat de lens niet gereinigd hoeft te worden aangezien je de volgende dag weer een nieuw paar inzet. De kans op een slechte reiniging wordt hier ook direct mee uitgesloten welke de kans op een infectie verkleint aangezien je dagelijks schone lenzen gebruikt.

Daglenzen zijn zuurstofdoorlatend en dit is beter voor je ogen. Zuurstofdoorlatende lenzen hebben als eigenschap dat voedingsstoffen tussen het hoornvlies en het traanvocht optimaal kunnen worden uitgewisseld. Dit is iets dat je zeker aan het einde van de dag zult merken. Je ogen zullen bij het dragen van daglenzen na enkele uren draagtijd minder vermoeid en geïrriteerd zijn dan bij het dragen van bijvoorbeeld maandlenzen.

Daarnaast zijn daglenzen ook tijdbesparend; je hoeft immers ’s avonds voor het slapen gaan niks te reinigen. Ook biedt het gebruik van daglenzen de oplossing voor mensen die een allergie hebben tegen lenzenvloeistof. Kortom, minder gedoe en beter voor de ogen. Het enige nadeel van daglenzen is dat de prijs iets hoger ligt dan bij die van andere lenzen. Aan de andere kant compenseer je dit weer enigszins doordat je geen lenzenvloeistof meer hoeft aan te schaffen.

Bekijk hieronder een video over daglenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *