XBRL reporting tools

Wanneer u wilt overstappen naar het werken met XBRL dan wilt u dat deze manier van rapporteren op een standaard gemaakt wordt die passend is voor uw onderneming. Natuurlijk kunt u daarvoor een specialist laten komen, maar ook op het internet zijn de nodige xbrl reporting tools te vinden. Een aantal daarvan zal ik nu noemen.

Allereerst is er het vooraanstaande XBRL open source project Arelle. Dit is samengesteld en wordt nog steeds ondersteund door experts van het eerste uur op het gebied van XBRL. Naast het feit dat u hiermee xbrl reporting dataXBRL instances kunt inlezen en taxonomieën, is het ook mogelijk om deze hiermee te verifiëren. Arelle kent ook een gedeeltelijke Formula verificatie naast de standaard verificaties. De tool kan op basis van het API-model in andere software projecten geïntegreerd worden. Daarnaast heeft Fundamental X een Excel spreadsheet gepubliceerd waarmee automatisch XBRL reporting tools data via het internet kan worden ingelezen. Hierbij wordt door Fundamental X ook de query geleverd, zodat u deze functie ook in bijvoorbeeld uw eigen Excel spreadsheet kunt inbouwen. Als laatste noem ik nog de Oracle Database 11g Release 2 XML DB. Deze biedt u ook de mogelijkheid om XBRL bestanden op te slaan en te analyseren. Dus niet alleen de instances, maar ook complete taxonomieën en individuele linkbases. Met deze extra optie en eventuele andere ‘third party’ oplossingen is het mogelijk om met Oracle DB een complete XBRL oplossing samen te stellen.

Door het opslaan van XBRL documenten in een database wordt het een stuk eenvoudiger om deze te doorzoeken. In Excel kan dan iedereen zijn eigen formules gebruiken om de ontvangen XBRL data naar eigen inzicht te analyseren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van xbrl reporting tools waarmee u uw financieel overzicht kunt aanpassen aan uw onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *