Een ideale gewicht

De meeste mensen proberen een ideale gewicht te realiseren. Maar de grote vraag is, wat is een ideale gewicht? De ideale gewicht verschilt per persoon. Dit komt doordat de ideale gewicht afhangt van je lengte. Met behulp van de `Body Mass Index`, ook wel genoemd BMI, kun je de verhouding tussen gewicht en lengte uitdrukken in BMI. Zo kan je nagaan of je moet afvallen of juist bijkomen. Bij het uitrekenen van de BMI, volgens de BMI uitrekenen. Na het uitrekenen van de BMI dan heb je een indexcijfer die gemakkelijk af te lezen is. Zo beschik je over een gezond gewicht als je Body Mass Indexcijfer hoger is dan 18,49 en lager is dan 25.

 

bmi

Een ongezonde gewicht


Als je Body Mass Index cijfer lager is dan 18,5. Dan spreek je van ondergewicht. Ondergewicht houd in dat je te weinig gewicht hebt ten aanzien van je lengte. Hierbij moet je dus bijkomen, want je hebt te weinig gewicht. Als je Body Mass Index gewicht hoger is dan 24,90 dan spreken we van overgewicht. Bij overgewicht is het zo dat je teveel gewicht hebt ten opzichte van je lengte. Het grote verschil tussen ondergewicht en overgewicht is dat je bij ondergewicht meestal getroffen bent door psychologische problemen. Bij overgewicht is het zo dat het super lastig is om af te vallen.

Obesitas


Een ieder die Obesitas onderschat is niet slim. Want het is zelfs zo erg dat doktoren het bestempeld hebben als een chronische ziekte. Meestal is het zo dat je bij een BMI hoger dan 30, de doktor moet inschakelen. Want Obesitas eist medische ingrijpen. Als je Body Mass Index cijfer hoger is dan 40 dan heb je Morbide Obesitas. Bij Morbide Obesitas is het de plicht van een burger om direct een huisarts of andere medische specialist in te schakelen. Want in sommige situaties is het zelfs zo erg dat het kan voorkomen dat je hart het begeeft. De beste manier om overgewicht, obesitas te verminderen is door te sporten. Een ieder dient minimum 30 minuten per week te sporten om zo gewicht in balans te houden.

Waarom een gezonde gewicht?


Bij enkele verzekeringen is het zo dat je bij een gezond gewicht korting kan krijgen op de zorgpremie. Een lagere zorgpremie bespaart je al geld. Daarnaast is het zo dat een gezond gewicht ervoor zorgt dat je minder snel ziek word, want je gezondheidsrisico’s zijn lager.

Kijk voor meer informatie hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *